mandag den 25. januar 2010

Her er danskernes "fund" på Street View


Her er danskernes "fund" på Street View


Torsdag d. 21. jan. 2010; kl. 18:06 af Jeppe Lykke Hansen for TV 2 Nyhederne (opd. d. 22/1 2010; 17:40)


Google Street View er nu nået Danmark, og brugerne er allerede begyndt at finde de opsigtsvækkende øjeblikke, de er blevet foreviget af Googles fotovogne - som eksemplet med manden, der falder på sin cykel i København.
Du kan se nogle af de billeder, som danskerne har fundet på Google Street View og Krak ved at klikke i det øverste link i boksen til højre.
Google har lagt ikke færre end 30.000 km af danske gader og veje. Googles fotobil har kørt størstedelen af Sjælland tyndt, store dele af Fyn, trekantsområdet mellem Århus, Silkeborg og Horsens, Kolding-Vejle området, Randers og Ålborg, samt en række større hovedfærdselsårer.
I de områder hvor Google Street View har været, kan brugerne få adgang til panoramafilm af gader og veje ved at zoome helt ind på Google kortet, eller ved at trække det orange "Pegman"-ikon, i venstre side af kortet, hen på en gade markeret med blåt.
Googles oplyser, at deres Street View indeholder udelukkende indeholder billeder af ting, som alle der bevæger sig i byrummet umiddelbart kan se, men samtidigt at Google har anvendt en teknologi, der slører ansigter og nummerplader.
"Vores udviklere arbejder intenst med denne sløringsteknologi, som vi egentlig er ret stolte af. Men selvfølgelig er vi ikke perfekte. Derfor er der på alle kort et link til "Report a problem", hvor man kan bede om at få skjult detaljer. Så hvis der er nogle, der finder noget, og det er der jo garanteret for de flittige brugere, skal de endelig sige til. Vi fjerner ting inden for rimelighedens grænser, så hurtigt som vi kan," understreger Peter Friis.
Med det danske Street View lykkedes det lige præcis ikke Google at slå Krak, der lancerede deres version tidligere på ugen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar